Happy Child Home För barnens framtid

Idag har vi på ambassaden träffat nya vänner där vi fått tagit del av fina berättelser och om deras relation till föräldralösa barn i Thailand och hur de har kämpat för att ge barnen ett bra liv och en ljusare framtid.

Susanne Janson och Hans Forsell förlorade flera av sina familjemedlemmar när  tsunamin slog till vid Khao Lak, norr om Phuket. Mitt i tragedin möttes de ändå av lokalbefolkningens vänlighet och hjälpsamhet. Susanne och Hans bestämde sig snart för att återvända till Phuket, denna gång som volontärer på ett nystartat barnhem för barn som blivit föräldralösa efter tsunamin.

Återvändandet blev början på någonting stort. Susanne och Hans, tillsammans med Khun Wow blev sedan driftansvariga för Happy Child Home.

Flera svenskar har sedan dess varit volontärer på barnhemmet. Flera aktiviteter och projekt har drivits till förmån för den svenska stiftelsen Happy Child Foundation – som stöttar Happy Child Home. Till exempel har Calle Wollgård tillsammans med vänner gått från Bangkok till Phuket för att samla in pengar till barnhemmet. Han har också cyklat från Sverige till Phuket för att sedan cykla jorden runt och allt detta…för alla på Happy Child Home.

Vi tycker att deras insatser är fantastiska och vi vill sprida detta vidare! Var med och stöd Happy Child Foundation och Happy Child Home tillsammans med oss.

Läs mer på https://happychild.se/ Stöd Happy Child Foundation:
https://happychild.se/stod-oss eller Swisha direkt till 123 059 15 78